HOOM MAGAZINE, SWEDEN

2015

by Mats Eriksson

HOOM MAGAZINE, SWEDEN

I SEX ÅR HAR DEN BERÖMDA MODEFOTOGRAFEN CATHLEEN NAUNDORF SAMLAT IHOP POLAROIDBILDER FRÅN SINA SAMARBETEN MED NÅGRA AV VÄRLDENS FRÄMSTA MODESKAPARE. I BÖRJAN AV NÄSTA ÅR STÄLLER HON UT SINA FAVORITER I NEW YORK, MEN VI PÅ HOOM HAR REDAN NU FÅTT EN SMYGTITT PÅ NÅGRA AV HENNES FANTASTISKA FOTOGRAFIER.

Chanel, Dior, Gaultier, Lacroix, Philip Treacy och Valentino. Listan över Cathleen Naundorfs uppdragsgivare är fylld av prestigefulla namn. Sedan början av 1990-talet har hon rest världen över och tagit oefterhärmliga bilder. Från Amazonas i Brasilien till Yakutia i Sibirien, via Mongoliet och Tibet. Hennes många resor har också väckt ett starkt engagemang för sociala frågor och hennes samarbete med Amnesty International har lett till flera reportageserier.

Mest känd är Cathleen Naundorf dock för sina modebilder. Det var hennes vän, mästerfotografen Horst P. Horst, som fick upp hennes intresse för haute couture och de första bilderna tog hon backstage under Condé Nasts modevisningar i Paris. Det tog inte lång tid innan hennes fotografier fick spridning och började publicerats i mängder av inflytelserika tidningar och magasin. 2012 gav hon ut boken Haute Couture – The Polaroids of Cathleen Naundorf, som snabbt sålde slut världen över. Tack vare sin vänskap med många tunga designers har hon fått låna fantastiska kreationer, som hon fångar på sitt eget unika vis

Cathleen Naundorfs bilder visas på Edwynn Houk Gallery i New York mellan den 7/1–27/2 2016.

To return to “Press” page click here

Thank you for subscribing to our newsletter!

To complete your subscription, please check your inbox for a confirmation email from info@cathleennaundorf.com
and click the button inside to confirm your sign-up.

This extra step helps ensure our newsletters consistently reach your mailbox.